10/09/2008

DIY - Akvárium állvány készítése sajátkezüleg 3

Első rész
Második rész

Ma is dolgozgattunk az állványon, bár a legtöbb időt a garázs takarításával töltöttük. Ugyanis már nem volt hova pakolni a szükséges szerszámokat, minden egymás hegyén hátán volt. Arról nem készítettem képeket, mert még mindig nem tökéletes :)


Na de nézzük mit csináltunk ma:
Először is felszögeltük az oldalakat.


Azután jöhetett a neheze: az előlap. Mivel öt darabból áll össze, elég sok időt elvett az illesztgetés, és persze nem lett tökéletes, de hát első project:)






A középső függőleges darabka volt a legnehezebb, merthogy nem tartotta semmi (amikor a vázat terveztük, akkor még úgy volt, hogy az előlap egy egybe lapból fog állni), szóval fel kellett fogatni valamit, amihez hozzá lehet szögelni. Erre kettő darabka fát használtunk, ami akkor esett le, mikor a sarkát vágtuk ki a tartólábnak.



Az illesztések hézagjait egy vagon wood fillerrel próbáltam eltüntetni, amennyire csak lehet...
Kész van a nagyvonalú burkolás. Ami hátravan: ajtók elkészítése, díszítés és kezelés.

A kis bárányhimlős...:


Jöhetett a sarkok befejezése. Mivel a lapok "pontosan" (elvileg) a váz méretére voltak vágva, így egyértelmű, hogy a sarkok "lyukasak" maradtak:


Ennek eltakarasáráa vettük a negyed köríves fa díszcsíkot:



Aztán mikor mind a négy sarok a helyén volt, közepes finomságú csiszolópapírral végigcsiszoltam a külsejét. Jobb oldalon a csiszolt, bal oldalon a csiszolatlan felület.

És itt tartunk ma: csiszolva, a kis szöglyukak lecsiszolva, halványan ugyan, de még minig látszanak, kiváncsi leszek, hogy szinezésnél megmarad-e... amúgy is félek tőle...
Ez pedig a lekerekített sarok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin