8/19/2009

Blogböngésző - tükör átalakítás házilag (előtte/utána)

Nagyon tetszik Kate tükörátalakítása. Egyszerű, gyors és hihetetlenül látványos a változás.

8 dollárért vette ezt a tükröt a használtbútorosnál. Lánya szobájába szánta, de a tölgy nem passzolt, így alapos csiszoláson és festésen esett át a szerzemény.

Azt mondják a festett tölgy sosem fog jól kinézni. Ő azt mondja verejtékes munkával igenis szép lehet. Csak követni kell a szabályokat.
Először meg kell tisztítani a fát minden piszoktól és szennyeződéstől. Utána csiszolóvászonnal el kell távolítani az összes lakkot, egészen addig, míg csak a nyers fa marad. Nagyobb munkákhoz, mint például szekrények, érdemesebb elektromos csiszológépet használni. Kate közepes finomságú papírt használt itt. Nagyon fontos a csiszolás után eltávolítani az összes port. Maszkoló papírral leragasztott újságpapírral takarta le a tükörüveget, nem szedte szét.

Olaj alapú alapozóval fújta le először. Ha nem szeretnénk, hogy a fa erezete átüssön, akkor 2 réteget is ráfújhatunk szigorúan betartva a száradási időt, ami 24 óra is lehet. Kate itt nem várta meg ezt, 30 perc után az alapozó megszáradt, így átfújta a következő réteggel. Az alapozó segít kitölteni az erezetet a fán.

Ezután a festék következett. Ő a spray mellett döntött, így kiküszöbölhető az ecsetvonások okozta csíkozódás, viszont több réteg szükséges. Ez a tükör 3x lett átfújva.

Kate nem festette a le hátulját a tükörnek. Nem volt rajta semilyen akasztó, így boltban vettet szerelt rá.


Mivel kislány szobába került a dekoráció, egy színekben a szobához passzoló selyemöv került rá díszítőelemként.

És a kész project:

2 megjegyzés:

  1. Lenyűgöztek a leleményes ötletek:-)

    további szép munkákat és szép napot kívánok

    Meleron(Tünde)

    VálaszTörlés
  2. Koszi Tunde,
    orulok, hogy talaltal magadnak olyan olvasnivalot, ami elneyrte tetszesed:)

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin